Lisätietoa

yöpyminen riippumatossa, Kokalmus, Hossa, Suomussalmi

Hossa on retkeilyalueena maamme vanhimpia, mutta itsenäisyyden juhlavuonna Hossasta vihitään Suomen 40. kansallispuisto.

Hossan kansallispuisto sijaitsee Suomussalmen ja Kuusamon rajapinnassa. Vinkkejä reissuusi saat muun muassa täältä:

luontoon.fi/hossa ja hossa.fi

HOSSAN AVAJAISIIN SAAPUVALLE

Saapumis- ja parkkeerausohje Hossan avajaisiin

Bussiretket avajaisiin – hyppää kyytiin!

Ruokailuvaihtoehdot avajaisissa

Majoittuminen avajaisissa ja Hossan juhlaviikolla

Hossan juhlaviikon bussivuorot Suomussalmelta Hossaan

SAAPUMIS- JA PARKKEERAUSOHJE HOSSAN AVAJAISIIN

Hossan tuleva kansallispuisto on luontokohde, jota ei ole rakennettu suuren väkimäärän tapahtumia varten. Tapahtuma-alue ja metsä ottavat meidät kaikki syleilyynsä, mutta pysäköintijärjestelyt ovat monien luontotapahtumien tapaan haasteelliset. Hossassa ei ole parkkitaloja tai asfalttikenttiä.

Kun saavut, sinut opastavat parkkiin ammattitaitoiset liikenteenohjaajamme. Muistutamme joka tapauksessa muutamalla ennakko-ohjeella!

Saavu Hossantien kautta! Liikenne on suljettu tapahtuman ajan välillä Huosiusvirta – luontokeskus. Viitostieltä Pistonlehdontien kautta ei pääse tapahtuma-alueelle.

PYSÄKÖINTI_HOSSA_julkinen

Pysäköi vain liikenteenohjaajan osoittamalle paikalle.

Tule ajoissa, koska voit joutua parkkeeraamaan jonkin matkan päähän tapahtuma-alueesta.

Tule reippain ja kiireettömin mielin, sillä aamupäivällä voi syntyä ruuhkaa.

Alueelle on järjestetty väliliikennettä eri parkkipaikoilta tapahtuma-alueelle. Väliliikenne pikkubusseineen pyörii alueella jatkuvalla syötöllä. Hyppää kyytiin merkityltä pysäkiltä!

Jos kyydissäsi on heikompijalkaisia, kerro tästä liikenteenohjaajalle ja tiputa heidät avajaisalueen läheisyyteen. Etsi vasta sitten autollesi parkkipaikka liikenteenohjaajien opastuksella.

Kimppakyydit kunniaan! Hyppää kaverin kyytiin, tai ota autosi täyteen väkeä, ja toteuta siinä sivussa Suomi100 juhlavuoden teemaa Yhdessä!

Hyödynnä mahdollisuuksien mukaan tarjolla olevia bussikyytejä!

Huom! Jos olet järjestämässä linja-automatkaa Hossan avajaisiin, ilmoita linja-autosi tulosta etukäteen liikenteenohjaukselle: veikko.leinonen@metsa.fi

BUSSIRETKET AVAJAISIIN – HYPPÄÄ KYYTIIN!

Suomussalmen kunta järjestää bussikyydin avajaisiin 17.6. Linja-autokuljetus lähtee Jalonniemitalolta klo 8.00. Reitti kulkee Kekkostietä pitkin Hossan luontokeskukselle. Paluu lähtee luontokeskukselta takaisin Jalonniemitalolle avajaisten päätyttyä klo 16.30.

Hinta 10 € (meno-paluu), alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Avajaispäivän kyytiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautua voi numeroon 044 777 3100 tai osoitteeseen sarianna.juntunen@suomussalmi.fi 12.6. mennessä.

Kainuun Sanomien lukijamatka suuntaa Kajaanista Hossan avajaisiin. Lähtö Kajaanista klo 7.30 ja saapuminen Hossaan klo 10. Paluumatka alkaa avajaisten päätöskonsertin päätyttyä klo 16 jälkeen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

http://www.pohjolanmatka.fi/fi/matkakohteet/erikoismatkat/suomi/kainuunsanomienlukijamatkahossa1pv

RUOKAILUVAIHTOEHDOT AVAJAISISSA

Avajaispäivänä tarjoillaan kaikelle kansalle yhteinen juhlalounas. Metsäisen juhlalounaan tarjoilee juhlavieraille Leijona Catering. Twistinä rokassa nokkonen, mäkimeirami ja lipstikka.

Tarjolla niin liha- kuin kasvisvaihtoehto. Lihavaihtoehdon mukana maistellaan savuporoa.

Juhlalounas löytyy tapahtuma-alueen keskeltä, avajaisten kartalta kohdasta 5. Paikalle pääsee myös esteettömästi Jatkonsalmen tietä myöten.

Metsäisen juhlalounaan tarjoavat Metsähallitus ja Kainuun ELY-keskus.

Tapahtumatorilla kainuulaiset ja kuusamolaiset ruokayrittäjät tarjoavat herkkujaan. Tarjontaa on loimulohesta tulipaikoille mukaan otettaviin piknik-herkkuihin. Tiedot tapahtumatorin tarjonnasta päivittyvät lähempänä avajaisia!

Luontokeskuksella on tutusti tarjolla lounasta, munkkikahveja ja virvokkeita.

Kainuu à la Carte ja Hossa Burger ovat näläntaittajia idyllisen Seipiniemen suojissa. Kainuu à la Carte -pitopöydässä (10-16) esittäytyy Kainuun runsas ruokaperinne juhlavasti. Hossa Burger (10-20) on puolestaan koko perheen pikaruokapaikka metsän syleilyssä. Seipiniemessä voit myös nauttia idyllisen kahvihetken luonnon helmassa!

Ryhmävaraukset Kainuu à la Carte´n pyydetään tekemään etukäteen. Varaukset: spiritofhossa@gmail.com; 050-5369476 ja 040-7690326.

MAJOITTUMINEN

Hossan vuokramökit ja muut majoitusvaihtoehdot löydät osoitteesta hossa.fi.

Nuku yö ulkona – Luonnon päivän kunniaksi. Suomen Latu haastaa Luonnon päivänä, lauantaina 17. kesäkuuta 2017, suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja yöpyä ulkona – oli se sitten kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai omalla takapihalla.

Kampanjan kunniaksi Suomen Latu organisoi kolmelle paikkakunnalle Metsähotellin. Yksi näistä nousee Hossaan, Iikoskelle. Tarjolla on retkeilytelttoja, laavuja, riippumattoja ja puolijoukkuetelttamajoitusta. Paikkoja riittää yli viidellekymmenelle ensimmäisenä varaavalle. Lisäksi paikalle voi tulla omilla teltoilla. Tarjolla on myös aktiviteetteja, muun muassa patikkaretkiä, frisbeegolfia ja maastopyöräilyä.

Suomen Ladun Metsähotelli on loppuunvarattu. Mutta ei hätää, Iikosken tunnelmaan voi liittyä myös omatoimitelttaillen!

Vaihtoehtoja ulkona yöpymiseen Hossassa:

Suomen Ladun Metsähotelli Iikoskella on loppuunvarattu. Mutta ei hätää, Iikosken tunnelmaan voi liittyä myös omatoimitelttaillen!

Karhunkainalon leirintäalue, oparihossa@suomi24.fi tai puh. 050 3844 692.

Spirit of Hossan Metsähotelli Seipiniemessä, spiritofhossa@gmail.com tai 050-5369476 ja 040-7690326. Alueella on sotilastelttamajoitusta ja telttapaikkoja omatoimitelttailijoille. Metsähotelli aamupaloineen palvelee kesäkuun alusta lähtien läpi koko kesän!

Lisäksi Nuku yö ulkona -kampanjan hengessä omatoimileiriytymistä voi harrastaa kansallispuiston alueella tulipaikkojen ja laavujen läheisyydessä sekä Jatkojärven telttailualueella.

Majoitusta löytyy myös Kuusamosta! Majoitu mukavasti lämminhenkisessä Original Sokos Hotel Kuusamossa, joka sijaitsee vain tunteroisen ajomatkan päässä Hossan kansallispuistosta. Hinta alk. 92 €/2hh/vrk S-ryhmän omistajille sisältäen aamiaisen ja hotellisaunan. Tee huonevaraus saman tien netissä www.sokoshotels.fi.

HOSSAN JUHLAVIIKON BUSSIVUOROT SUOMUSSALMELTA HOSSAAN

Suomussalmelta liikennöi opastettu linja-autokuljetus Hossaan päivittäin 12.-18.6. Linja-auto lähtee kuntakeskuksesta, Jalonniemitalolta ma-pe 8.30. Reitti kulkee Kekkostietä pitkin Hossan luontokeskukselle. Paluu lähtee luontokeskukselta takaisin Jalonniemitalolle klo 15. Bussimatka kestää reilun tunnin. Bussimatkaan kuuluu päivän teeman mukainen opastus. Meno-paluukyyti maksaa 10€, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Maksu vain käteisellä.

Perjantaina järjestetään Suomussalmelta kuljetus Hossan luontoiltaan. Luontoilta Hossan Seipiniemessä klo 18-20. Linja-autokuljetus luontoiltaan lähtee Jalonniemitalolta klo 16. Paluu luontoillan jälkeen. Meno-paluukyyti maksaa 10€, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Maksu vain käteisellä.

Kansallispuiston avajaispäivänä, la 17.6., linja-autokuljetus lähtee Jalonniemitalolta klo 8.00. Reitti kulkee Kekkostietä pitkin Hossan luontokeskukselle. Paluu lähtee luontokeskukselta takaisin Jalonniemitalolle klo 16.30. Meno-paluukyyti maksaa 10€, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Avajaispäivän kyytiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautua voi numeroon 044 777 3100 tai osoitteeseen sarianna.juntunen@suomussalmi.fi 12.6. mennessä.

Sunnuntain 18.6. Mehtämessuun linja-autokuljetus lähtee Jalonniemitalolta klo 9.00. Reitti kulkee Kekkostietä pitkin Hossan luontokeskukselle. Paluu lähtee luontokeskukselta takaisin Jalonniemitalolle Mehtämessun päätyttyä. Meno-paluukyyti maksaa 10€, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Kajaanin suunnalta pääset Hossan avajaisjuhliin Kainuun Sanomien lukijamatkan mukana. Voit ilmoittautua matkalle tästä osoitteesta:

http://www.pohjolanmatka.fi/fi/matkakohteet/erikoismatkat/suomi/kainuunsanomienlukijamatkahossa1pv

Luonnon-paeivaet-fi-blue

Advertisements